Ιστορική Αναδρομή

Η Τοψής ΑΕ ξεκίνησε την δραστηριότητα της από το 1992 στον κλάδο του Χονδρικού Εμπορίου Λιπαντικών, Ορυκτελαίων και Φίλτρων, και στην συνέχεια συνέχισε την εμπορική της δραστηριότητα στο κλάδο των μπαταριών, προσθέτων και χημικών προϊόντων οχημάτων και βιομηχανίας.

Σήμερα ο Όμιλος Topsystem αποτελείται από τις τρεις παρακάτω  εταιρίες σε Ελλάδα και εξωτερικό :

  • Τοψής Α.Ε., Εδρα 2ο χλμ. Γιαννιτσών – Θεσσαλονίκης.
  • Τοψής Ν. – Τοψής Β. Ε.Π.Ε., Αχαρνές Αττική.
  • Topsystem DOO, Σκόπια.

1996

Ο όμιλος Topsystem δημιουργεί τα λιπαντικά WEG και αρχίζει να διαμορφώνει σταδιακά μια τεράστια ποικιλία προϊόντων για οχήματα και βιομηχανία. Σημαντικός παράγοντας της ανάπτυξης είναι οι μεγάλες στρατηγικές συνεργασίες με προηγμένα εργοστάσια παραγωγής λιπαντικών, αντιψυκτικών, προσθέτων και χημικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2004

Iδρύεται η εταιρία στα Σκόπια με την ονομασία Top System DOO

2009

Στα τέλη του 2009 ο Όμιλός έρχεται σε συνεργασία με το γερμανικό εργοστάσιο παραγωγής Λιπαντικών SWD Rheinol, για αποκλειστική συνεργασία στην Ελλάδα και τα Σκόπια.

2010

O όμιλος ξεκινάει την διάθεση AdBlue ® στην ελληνική αγορά (υψηλής καθαρότητας υδατικό διάλυμα ουρίας που χρησιμοποιείται ως παράγοντας μείωσης των οξειδίων του αζώτου στη διαχείριση καυσαερίων σε οχήματα κινητήρων πετρελαίου)

2011

Iδρύεται στην Αθήνα η εταιρία ΤΟΨΗΣ Ν. – ΤΟΨΗΣ Β. ΕΠΕ με έδρα τις Αχαρνές.

2015

Απο το 2015 ως και σήμερα ο όμιλος επένδυσε στην αγορά δύο υπερσύγχρονων φορτηγών – βυτιοφόρων οχημάτων χωρητικότητας 24.500 λίτρων με αυτόματη δυνατότητα ποσοτικής παράδοσης με ηλεκτρονικά μέσα για τη μεταφορά του χημικού προϊόντος AdBlue®

2018

Το 2018 η εταιρεία έρχεται σε συνεργασία με μεγάλους οίκους της Γερμανίας και της Ολλανδίας για την δημιουργία και εισαγωγή του brand Cleantech. Τα προϊόντα Cleantech είναι πρόσθετα καθαριστικά προϊόντα οχημάτων και καλύπτουν όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου.

2019

Το 2019 επενδύει στην αγορά και δεύτερου υπερσύγχρονου φορτηγού – βυτιοφόρου χωρητικότητας 30.000 λίτρων με αυτόματη δυνατότητα ποσοτικής παράδοσης με ηλεκτρονικά μέσα για τη μεταφορά του χημικού προϊόντος AdBlue®

2020

Ο όμιλος αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίου λιπαντικών στην Ελλάδα.